Valitse sivu

Käyttöehdot

1. Yleistä

Föli-sovellus (jäljempänä ”Sovellus”) on mobiililaitteisiin ladattava ohjelma sähköistä lipunostoa ja siihen liittyvää maksunvälitystä varten. Sovelluksen omistaa Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin merkitty iQ Payments Oy (jäljempänä ”Palveluntarjoaja”), y-tunnus 2564925-2. Palveluntarjoaja toimii kuluttajasuojalainsäädännön tarkoittamana elinkeinonharjoittajana siltä osin kuin kysymys on maksujenvälityspalveluiden ja Sovelluksen tarjoamisesta kuluttajille. Palveluntarjoajan päätoimiala on Atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultointi, muut palvelut liike-elämälle sekä muu laitteisto- ja tietotekninen palvelutoiminta. Palveluntarjoajan maantieteellinen osoite sijoittautumisvaltiossa sekä asiakassuhteita hoitavan toimipaikan osoite on: Maariankatu 4 C, 20100 Turku. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Sovelluksen käyttöön. Palveluntarjoajalla on oikeus yksipuolisesti muuttaa näitä sopimusehtoja (”Sopimusehdot”). Sovelluksen käyttöä jatkamalla hyväksyt nämä Sopimusehdot ja kulloinkin muutetut ehdot, joiden päivittämisestä ilmoitetaan sinulle Sovelluksessa. Sinulle tarjotaan Sovelluksen avulla vaihtoehtoisia tapoja maksaa eri kauppiaiden myymiä palveluja tai tuotteita. Sitoudut noudattamaan myös valitsemasi maksutavan ja kyseisen Kauppiaan sopimusehtoja.

2. Sopimuksen osapuolet ja sopimuksen synty

Sopimuksessa on 3 osapuolta: Palveluntarjoaja, ostamasi palvelun tuottaja eli Kauppias ja sinä Asiakas (kuluttaja). Palveluntarjoaja toimii ainoastaan lippujen ja niihin liittyvien maksujen välittäjänä, jonka vuoksi Asiakkaalta perittävien maksujen täsmällinen määrää riippuu Asiakkaan kulloinkin tekemästä ostopäätöksestä. Sopimus syntyy, kun aloitat Sovelluksen käytön jäljempänä kohdassa 5 mainitulla tavalla. Sovelluksen käyttäjänä solmit samalla Sovelluksen käyttöä koskevan sopimuksen (”Sopimus”) näiden Sopimusehtojen mukaisesti Palveluntarjoajan kanssa.

3. Etäsopimuksesta annettavat ennakkotiedot

Etäsopimuksesta annettavat ennakkotiedot on annettu Suomen lainsäädännön mukaisesti. Asiakkaalla on mahdollisuus saada ennakkotiedot ja Sopimusehdot sähköisesti, sekä sopimussuhteen aikana Sopimusehdot erikseen niin pyydettäessä paperilla. Asiakas voi saada nämä tiedot suomeksi ja englanniksi ja Palveluntarjoaja sitoutuu käyttämään suomea ja englantia sopimussuhteen aikana.

4. Sopimuksen solmimisen edellytykset

Sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt eli täysi-ikäinen ja täysivaltainen. Mikäli vanhemmat ovat antaneet luvan, voivat myös alaikäiset lapset käyttää Sovellusta vanhempien valvonnassa. Palveluntarjoajalla on oikeus tarkistaa henkilöllisyytesi, mikäli voimassa oleva lainsäädäntö sitä edellyttää. Sovellusta saa käyttää ainoastaan yksityistä käyttöä varten ja laillisiin tarkoituksiin. Sovellus on henkilökohtainen, ja ainoastaan sinulla on oikeus käyttää sitä.

5. Käyttämällä Sovellusta tulet Sovelluksen käyttäjäksi

Sovellusta voi käyttää joko rekisteröitymällä tai rekisteröitymättä. Rekisteröitymistä varten sinulle tulee olla: * matkapuhelinnumero * voimassa oleva sähköpostiosoite. Olet vastuussa Sovellukseen antamiesi tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Tämä koskee esimerkiksi maksukortin numeroa, matkapuhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Palveluntarjoaja ei vastaa tietojen oikeellisuudesta. Sinulla on velvollisuus ilmoittaa välittömästi kaikista nimen, henkilötietojen, osoitteen tai muiden yhteystietojesi muutoksista kirjallisesti, sähköpostilla tai Sovelluksen käyttöliittymän avulla. Tämän sopimuksen hyväksymällä annat Palveluntarjoajalle oikeuden tarkastaa henkilö-, osoite- ja luottokelpoisuustietosi jokaisen maksutapahtuman yhteydessä. Palveluntarjoajalla on oikeus estää Sovelluksen käyttö, jos antamasi tiedot eivät ole oikein tai sinulla on luottohäiriömerkintöjä.

6. Sovelluksen käytössä erityisesti huomioitavia turvallisuusnäkökohtia

Kun otat Sovelluksen käyttöösi, sinun tulee luoda Sovellusta varten oma PIN-koodi ja salasana. PIN-koodi ei saa olla helposti arvattavissa oleva koodi kuten 0000, 1234 tai syntymäaikasi. PIN-koodi on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle. Sinun tulee säilyttää PIN- koodiasi huolellisesti ja siten, ettei sivullisella ole mahdollisuutta saada sitä tietoonsa tai käyttää sitä. PIN-koodia ei saa kirjoittaa muistiin puhelimen yhteyteen tai säilyttää mobiililaitteessa. Sinulla on velvollisuus ilmoittaa välittömästi Palveluntarjoajalle, mikäli PIN-koodisi on saattanut joutua jonkun toisen henkilön haltuun. Ilmoitus voidaan tehdä milloin tahansa ilmoittamalla suljettava käyttäjätunnus sähköpostilla osoitteeseen sulkupalvelu@payiq.net. Ilmoitus on lähetettävä samasta sähköpostiosoitteesta kuin minkä olet rekisteröinyt käyttäjäksi. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun Palveluntarjoaja on jäädyttänyt tilisi. Käyttäjätilisi pysyy suljettuna, kunnes olet ollut yhteydessä Palveluntarjoajan asiakaspalveluun, josta saat ohjeet tilisi uudelleen avaamiseen. Palveluntarjoaja voi jäädyttää tilin myös ilman ilmoitustasi, mikäli Palveluntarjoaja epäilee väärinkäytöksiä. Palveluntarjoaja ilmoittaa asiasta välittömästi, mikäli tilisi on jouduttu sulkemaan. Sovellusta käyttäessäsi sinun on noudatettava myös muita itseäsi velvoittavia sopimusehtoja, kuten esimerkiksi pankin, operaattorin tai luotonantajan sopimusehtoja. Sovelluksen väärinkäytön estämiseksi olet velvollinen säilyttämään mobiililaitettasi siten, etteivät ulkopuoliset pääse esteettä käyttämään Sovellusta. Jos mahdollista, sinun on lukittava mobiililaitteesi tunnuskoodilla etkä saa paljastaa tunnuskoodia muille. Olet itse vastuussa Sovelluksen oikeudettomasta käytöstä, joka on aiheutunut siitä, että olet luovuttanut Sovelluksen käytön sen käyttöön oikeudettomalle, olet huolimattomuudellasi laiminlyönyt PIN-koodin turvallisen säilytyksen, tai et ole välittömästi ilmoittanut Palveluntarjoajalle PIN-koodin ja Sovelluksen mahdollisesta joutumisesta toisille henkilöille. Et ole vastuussa Sovelluksen oikeudettomasta käytöstä siltä osin, kuin Sovellusta on käytetty sen jälkeen, kun olet pyytänyt Palveluntarjoajaa sulkemaan tilisi ja olet saanut vahvistuksen tilin sulkemisesta edellä tässä sopimuskohdassa kuvatulla tavalla.

7. Maksajan oikeus peruuttaa maksutoimeksianto

Koska tekemäsi maksutoimeksianto toteutetaan välittömästi, maksutoimeksiantoa ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun olet hyväksynyt sen. Peruuttamisoikeutta ei lain mukaan ole, jos sopijapuolet ovat jo täyttäneet sopimusvelvoitteensa kokonaisuudessaan Asiakkaan nimenomaisesta pyynnöstä. Palveluntarjoaja toimii ainoastaan maksun välittäjänä ja sinun on sovittava maksun palautuksesta Kauppiaan kanssa. Palautusprosessin voi aloittaa Palveluntarjoajan kotisivujen, Sovelluksen tai sähköpostin kautta taikka puhelimitse. Kauppiaan yhteystiedot löytyvät sähköpostiisi saamastasi kuitista.

8. Maksutapahtuman valvonta ja ilmoitusvelvollisuus

Olet velvollinen säännöllisesti valvomaan Sovelluksella tekemiäsi maksutoimeksiantoja ja sinun tulee ilmoittaa Palveluntarjoajalle oikeudettomasta maksutapahtumasta ilman aiheetonta viivytystä sen havaitsemisesta. Mikäli havaitset, että Sovelluksella antamasi maksutoimeksianto on toteutettu virheellisesti, tulee sinun ottaa välittömästi yhteyttä siihen maksutapaa tarjoavaan yritykseen esim. luottokorttisi myöntäneeseen pankkiin, jonka olet liittänyt käyttäjätiliisi. Pankki tai maksutapaa tarjoava yritys selvittää virheellisesti toteutetut maksutapahtumat.

9. Sopimuksen voimassaolo ja päättyminen

Tämä Sopimus on voimassa toistaiseksi. Voit irtisanoa Sopimuksen päättymään 30 vuorokauden kuluessa siitä lukien, kun olet lähettänyt irtisanomisilmoituksen Palveluntarjoajan asiakaspalveluun sähköpostitse. Huomaa, että Sopimus ei pääty vain Sovelluksen poistamisella omasta mobiililaitteestasi. Palveluntarjoaja voi irtisanoa tämän Sopimuksen päättymään 30 vuorokauden kuluessa irtisanomisesta. Palveluntarjoaja ilmoittaa irtisanomisesta lähettämällä ilmoituksen Sovellukseen rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Palveluntarjoajalla on oikeus purkaa tämä sopimus välittömästi, jos olet olennaisesti rikkonut Sovelluksen käyttämiseen liittyviä ehtoja. Sopimus, ja oikeutesi käyttää Sovellusta, lakkaavat kun Palveluntarjoaja on lähettänyt purkuilmoituksen Sovellukseen rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

10. Immateriaalioikeudet

Palveluntarjoaja pidättää itsellään kaikki immateriaalioikeudet kehittämäänsä Sovellukseen, järjestelmään, siihen liittyvään tekniikkaan, sopimuksiin ja dokumentteihin, joihin sinulla on pääsy tämän Sopimuksen perusteella. Sovelluksen käyttäjä hyväksyy ja ymmärtää, ettei sillä ole oikeutta myydä edelleen tai kaupallisesti hyödyntää Sovellusta tai sen sisältöjä. Sovelluksen käyttäjälle ei myönnetä minkäänlaista käyttöoikeutta Sovelluksen taustalla olevaan ohjelmistoon (lähdekoodiin).

11. Mobiililaitteen toiminta ja tietoturva

Sinä vastaat oman mobiililaitteesi toiminnasta. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa mobiililaitteesi toiminnasta tai yhteydestä verkko-operaattoriin. Palveluntarjoaja vastaa omasta ohjelmistostaan ja sen käyttöön liittyvästä tietoturvasta. Palveluntarjoaja pyrkii tekemään parhaansa suojatakseen käyttäjien tiedot. Mikään tietosuojajärjestelmä ei ole täysin pitävä ja tietoturvariski on olemassa kaikissa järjestelmissä. Sovelluksen käyttäjä ymmärtää ja hyväksyy, että verkkopohjainen tiedonsiirto ei koskaan voi olla täysin yksityistä tai turvattua.

12. Vahingonkorvausvastuu ja vahingon rajoittaminen

Palveluntarjoaja vastaa huolimattomuudellaan aiheuttamistaan välillisistä vahingoista, jotka ovat syy-yhteydessä Palveluntarjoajan lain tai sopimuksen vastaiseen menettelyyn ja jotka ovat olleet Palveluntarjoajan kohtuudella ennakoitavissa ja on rajoitettu 50 euroon. Ainoastaan lajiltaan ja määrältään ennalta arvattavissa olevat vahingot kuuluvat korvausvastuun piiriin. Syy-yhteyteen perustuva, tuottamuksesta riippumaton vastuu käsittää vain välittömien vahinkojen korvauksen. Olet velvollinen ryhtymään kohtuullisiin toimenpiteisiin vahingon rajoittamiseksi. Jos laiminlyöt vahingon rajoittamisen, vastaat itse vahingosta tältä osin. Palveluntarjoaja ei vastaa vahingosta, joka johtuu viranomaisten toimenpiteestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytymisestä, lakosta, työsulusta, boikotista, kauppasaarrosta tai muusta yhtä merkittävästä ja epätavallisesta Palveluntarjoajasta riippumattomasta syystä.

13. Henkilötiedot ja tietosuoja

Kauppias on henkilötietolainsäädännön tarkoittama rekisterinpitäjä (”Rekisterinpitäjä”) ja Palveluntarjoaja henkilötietojen käsittelijä, joka käsittelee Asiakkaan (rekisteröidyn) henkilötietoja rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun. Palveluntarjoaja käsittelee rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun Sovellukseen kirjautumisen yhteydessä itsestäsi antamiasi tietoja. Palveluntarjoaja pitää yllä selostetta rekisterinpitäjän lukuun suorittamistaan käsittelytoimista. Palveluntarjoaja sitoutuu noudattamaan toiminnassaan soveltuvaa voimassaolevaa henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä ja noudattaa rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyssä rekisterinpitäjän antamia ohjeita. Palveluntarjoaja toteuttaa Sovelluksen tarjoamisen yhteydessä tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen käsittelyn turvallisuuden varmistamiseksi siten kuin henkilötietolainsäädännössä on edellytetty. Palveluntarjoaja varmistaa, että kaikki henkilöt, joilla on oikeus osana Sovellusta käsitellä rekisterinpitäjän henkilötietoja, ovat sitoutuneet noudattamaan salassapitovelvollisuutta tai heitä koskee asianmukainen lakisääteinen salassapitovelvollisuus. Palveluntarjoaja palauttaa rekisterinpitäjälle rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun Palveluntarjoajan käsittelemät henkilötiedot Sovelluksen tarjoamisen päätyttyä. Palveluntarjoaja myös poistaa sen järjestelmissä mahdollisesti olevat jäljennökset kyseisistä henkilötiedoista, paitsi jos unionin oikeudessa tai kotimaisessa lainsäädännössä vaaditaan säilyttämään kyseiset henkilötiedot. Palveluntarjoajalla on oikeus ja velvollisuus Sovelluksen tarjoamisen päätyttyä säilyttää henkilötietoja sen kohtuullisen ajan mitä vaaditaan ja on tarpeellista Palveluntarjoajan lakisääteisten ilmoitus- ja muiden velvoitteiden täyttämiseksi. Palveluntarjoaja ei siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle ilman Rekisterinpitäjän etukäteistä kirjallista lupaa. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista taikka käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Palveluntarjoaja ilmoittaa rekisterinpitäjälle rekisteröityjen pyynnöistä, jotka koskevat tietosuojalainsäädännön mukaisten rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä. Rekisteröity voi osoittaa pyyntönsä osoitteeseen asiakaspalvelu@payiq.net.

14. Sopimukset Kauppiaasi kanssa

Palveluntarjoaja ei ole vastuussa Kauppiaan myymistä tuotteista ja palveluista, niiden laadusta tai toimituksesta, vaan Palveluntarjoajan tehtävä tässä palveluketjussa on ainoastaan lippujen ja niihin liittyvän maksupalvelun välittäminen. Palveluntarjoaja ei vastaa Asiakkaan ja Kauppiaan välisistä sopimuksista. Sinun on sovittava Kauppiaan kanssa mahdollisista tuotteiden palautuksista, reklamaatioista ja kauppasumman palauttamisesta. Sinun ja Kauppiaan välistä sopimusta koskevassa riidassa vaatimukset on osoitettava Kauppiaalle. Palveluntarjoaja ei missään tapauksessa kanna vastuuta Asiakkaan ja Kauppiaan välisestä riidasta, sopimuksesta tai Kauppiaan sopimusvelvoitteista.

15. Reklamaatiot

Lippujen ostotapahtumaan ja maksutoimeksiannon välittämiseen kohdistuvat reklamaatiot tehdään sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@payiq.net. Reklamaatio tulee tehdä kohtuullisessa ajassa siitä, kun olet havainnut virheen lipun ostossa tai maksutoimeksiannon välittämisessä, kuitenkin viimeistään kahden kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta. Reklamaatio ostamastasi tuotteesta tai palvelusta tulee osoittaa Kauppiaalle, jonka tiedot löydät sähköpostiisi saamastasi kuitista.

16. Oikeuspaikka ja sovellettava laki

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia tai kuluttajalainsäädännön niin määrätessä sen maan laki, jossa Asiakkaan asuinpaikka on riippumatta siitä, missä maassa Sovellusta käytetään, edellyttäen että Palveluntarjoaja harjoittaa kaupallista tai ammattitoimintaansa maassa, jossa Asiakkaan asuinpaikka on, tai suuntaa millä tahansa tavalla tällaista toimintaa kyseiseen maahan tai useisiin maihin kyseinen maa mukaan lukien. Jos sopimukseen liittyvää erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi neuvottelemalla, ratkaistaan erimielisyydet siinä käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä Palveluntarjoajan kotipaikka on tai sen hallintoa pääasiallisesti hoidetaan. Asiakkaan Palveluntarjoajaa vastaan esittämä kuluttajansuojalainsäädäntöön perustuva vaatimus voidaan tutkia myös käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä Asiakkaalla on kotipaikka tai vakituinen asuinpaikka. Jollei Asiakkaalla ole asuinpaikkaa Suomessa, erimielisyydet käsitellään siinä käräjäoikeudessa, jonka tuomipiirissä Palveluntarjoajalla on kotipaikka tai sen hallintoa pääasiallisesti hoidetaan. Asiakkaalla on mahdollisuus saattaa kuluttajasopimusta koskeva riita myös tuomioistuimen ulkopuolisen kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi kuten laissa kuluttajariitalautakunnasta (8/2007) säädetään. Kirjallinen hakemus kuluttajariitalautakunnalle riidan ratkaisemiseksi voidaan tehdä sen jälkeen, kun kuluttaja on ottanut yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Lisätietoja menettelystä on saatavissa osoitteesta: https://www.kuluttajariita.fi.

Pin It on Pinterest

Share This