UKK

En muista PIN-koodiani.

Pääset luomaan uuden PIN-koodin valitsemalla ensin alareunasta ”Tili” ja sitten ”Vaihda PIN”.

Puhelinnumerooni tuli virhe rekisteröinnin yhteydessä, miten saan korjattu sen?

Rekisteröinti ei onnistu virheellisellä puhelinnumerolla. Rekisteröinti poistuu automaattisesti noin 10 minuutin kuluttua ja sen jälkeen voit aloittaa rekisteröinnin uudelleen samalla sähköpostiosoitteella. Jos rekisteröinti ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa tuki@payiq.net.

En muistanut/ehtinyt tehdä sähköpostivarmistusta rekisteröinnin yhteydessä ja nyt en pääse enää kirjautumaan käyttäjätililleni. Mitä voin tehdä?

Jos sähköpostivarmistusta ei ole tehty määräajassa, poistuu käyttäjätili automaattisesti. Voit tehdä uuden rekisteröinnin samalla sähköpostiosoitteella kuin aiemminkin. Jos rekisteröinnissä on ongelmia, lähetä sähköpostia osoitteeseen tuki@payiq.net mieluiten siitä sähköpostiosoitteesta, jolla haluat sovellukseen rekisteröityä.

En saa enää maksettua lippuja.

Maksutapasi käyttöraja voi olla ylittynyt. Maksutavoissa on erilaiset luottorajat.

 • Mobiilimaksun kuukausittainen käyttöraja on 150 €. Se sisältää myös kaikki muut palvelut, jotka on ostettu operaattorin laskutuksen kautta.
 • Pankki- ja luottokorttien rajoitukset on määritetty sopimuksessa pankkisi kanssa.
Osoitteeni on muuttunut, miten voin vaihtaa osoitetietoni?

Voit vaihtaa osoitetiedot valitsemalla ensin alareunasta ”Tili” ja sitten ”Käyttäjätiedot”.

Olen vaihtamassa sähköpostiosoitettani, miten voin vaihtaa sen tietoihin?

Sähköpostiosoitetta ei voi itse vaihtaa. Ota yhteyttä osoitteeseen tuki@payiq.net siitä sähköpostiosoitteesta, jolla olet sovellukseen rekisteröitynyt, ja kerro uusi sähköpostiosoiteesi. Muutoksen jälkeen sovellukseen kirjautuminen tapahtuu uudella sähköpostiosoitteella.

Puhelinnumeroni on vaihtunut, miten voin vaihtaa sen tietoihin?

Voit vaihtaa numerosi valitsemalla ensin alareunasta ”Tili”, sitten ”Käyttäjätiedot” ja ”Vaihda” puhelinnumeron kohdalla.

Tarvitsen bussilippua ensi viikolla, voinko ostaa mobiililipun etukäteen?

Sovelluksesta ostettu lippu on pääsääntöisesti voimassa ostohetkestä alkaen. Lue ennen ostoa lipun kuvauksesta tiedot voimassaolosta. Lippu kannattaa ostaa vasta juuri ennen tarvittua ajankohtaa.

Laskussani on epäselvyyksiä.

Ota yhteyttä suoraan laskun lähettäjään.

Bussi oli myöhässä ja bussilipun voimassaoloaika ehti umpeutua.

PayiQ ei vastaa bussien aikatauluista. Ota korvausasioissa yhteyttä liikennöitsijän/palveluntarjoajan asiakaspalveluun. Yhteystiedot löydät oston yhteydessä sähköpostiisi lähetetystä kuitista.

Liput ovat liian kalliita.

Hinnoittelusta ja mahdollisista maksutapalisistä päättää liikennöitsijä/palveluntarjoaja.

Tarvitsen uuden kuitin ostoksestani.

Mene ”Ostot”- välilehdelle ja klikkaa ruudukkoa sen lipun vieressä, josta haluat kuitin. Klikkaa sitten ”Avaa kuitti”. Voit lähettää kuitin painamalla oikeassa yläreunassa olevaa painiketta.

En ole rekisteröitynyt sovellukseen mutta haluaisin kuitit ostoksistani.

Saat kuitit ostoksistasi vaikka et olekaan rekisteröitynyt. Käy lisäämässä sähköpostiosoitteesi valitsemalla alareunasta ”Tili” ja sitten ”Kuitin sähköpostiosoite”.

Käytän Windows-puhelinta.

Sovellusta ei enää kehitetä Windows-puhelimille, koska kyseiset puhelimet ovat poistuvia malleja ja niiden kehitys ei ole kannattavaa.

Sovelluksen käyttö kuluttaa paljon akkuvirtaa.

Sovelluksen virran kulutukseen vaikuttaa se, että lipputietojen koneellisen lukemisen helpottamiseksi näytön kirkkaus säädetään korkeaksi. Näytön kirkkautta säädetään vain silloin, kun sovellus näytettää aktiivisten lippujen tietoja.

Puhelimessani on kaksi SIM-korttia. Miten valitsen liittymän, jolla haluan maksaa liput?

Vain toinen SIM-korteista voi olla se, jonka kautta 4G/3G-nettiyhteys toimii ja sen SIM-kortin kautta menee automaattisesti mobiilimaksujen laskutuskin. Valitse puhelimen asetuksissa nettiyhteys sille liittymälle, jolla haluat maksaa liput.

Haluaisin ottaa lipusta kuvakaappauksen mutta se ei onnistu.

Liput on tarkoitettu käytettäviksi sovelluksella ja kuvakaappaukset eivät toimi lippuina. Kuvakaappauksen ottaminen johtaa iOS-puhelimissa sovelluksesta ulos kirjautumiseen. Ostettu lippu ei katoa mihinkään vaan se on käytettävissä kun sovellukseen kirjautuu uudelleen samalla käyttäjätunnuksella.

QR-koodi lukeminen on vaikeaa.

QR-koodin saa avattua näytön yläreunaan täppäämällä koodia. Siten koodia on helpompi näyttää lukijoille.

Voinko ostaa lipun toiselle henkilölle?

Joitain lippuja (yleisesti kerta- ja päivälippuja) voi ostaa ja lähettää toisen henkilön puhelimeen. Vastaanottajalle lähetetään linkki, jolla hän saa lipun käyttöönsä. Vastaanottajan täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä samassa sovelluksessa ja sovelluksen täytyy olla asennettuna siinä puhelimessa, jolla lippua on tarkoitus käyttää. Myös lipun ostajan täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä.

 • Valitse lipputyyppi ja paina ”Osta”
 • Avautuvassa näkymässä on kohta ”Käytä”, klikkaa ja vaihda ”Toisella tilillä (jakolinkki)”
 • Varmista, että maksutapa on haluamasi ja hyväksy osto
 • Klikkaa avautuvassa näkymässä ”Lähetä jakolinkki”
 • Valitse tapa, jolla haluat linkin jakaa, sekä vastaanottaja
 • Lipun vastaanottaja klikkaa linkkiä tai syöttää koodin omassa puhelimessaan saadakseen lipun käyttöönsä. Huomioi, että koodi on kertakäyttöinen.
Sain lippukoodin, miten saan lipun käyttööni?
 • Jos sait lippukoodin linkkinä, sinun tarvitsee vain klikata linkkiä ja koodi aukeaa sovellukseen. Klikkaa sen jälkeen ”Käytä lippukoodi” ja lippu on valmiina käytettäväksi.
 • Jos sait lippukoodin muulla tavoin
  • Klikkaa Kauppa-sivulla ”Käytä lippukoodi” TAI
  • Klikkaa sovelluksen alareunassa kohtaa ”Tili” ja valitse ”Käytä lippukoodi”
  • Kopioi tai kirjoita saamasi koodi ja klikkaa ”Käytä lippukoodi”
  • Lippu on valmiina käytettäväksi
Miten sovelluksesta voi kirjautua ulos?

Sovellus on suunniteltu niin, että uloskirjautumiselle ei ole erikseen tarvetta. Sovelluksen käyttö on kuitenkin mahdollista lukita PIN-koodilla. Lukitus otetaan käyttöön seuraavalla tavalla:

 • Mene ”Tili”-välilehdelle
 • Valitse ”Lukitse sovellus PIN-koodilla”
 • Anna olemassa oleva PIN-koodisi
 • Ota toiminto käyttöön ja valitaan lukitusviive. Vaihtoehdot ovat välillä heti – yksi tunti.
 • Sovellus lukittuu viiveen kuluttua umpeen, jos sovellus suljetaan tai käytetään muuta sovellusta välillä. Sovelluksen saa auki lukituksesta vain PIN-koodilla.
Miten saan sovelluksessa tumman teeman käyttöön?

Sovelluksen uusimmassa versiossa on tuki tummalle teemalle (dark theme). Tumma teema otetaan käyttöön puhelimen asetuksista ja se vaikuttaa kaikkiin sovelluksiin, jotka tukevat tummaa teemaa. Käyttöönotto tapahtuu hieman eri lailla riippuen puhelimen merkistä ja käyttöjärjestelmästä, joten tarkemmat ohjeet saat laitevalmistajalta.

Pin It on Pinterest

Share This